MENU

Het afgelopen jaar heeft de flexmarkt zware klappen geïncasseerd als gevolg van het coronavirus. Juist flexwerkers werden per direct massaal naar huis gestuurd in de eerste maanden van de lockdown. Als gevolg werden uitzend- en detacheringbureaus hard getroffen en was er binnen de branche over 2020 een krimp van 9,1% te zien. 

Gelukkig kan voorzichtig worden gemeld dat er licht te zien is aan het einde van de corona-tunnel. Zo zien economen dat de uitzendbranche zich herpakt en voorspellen zij een economische groei tussen de 2 en 3%. De huidige lockdown zorgt voor minder vraaguitval in vergelijking met vorig jaar.

Ook profiteert de uitzendbranche de afgelopen periode van volle orderportefeuilles en een ruimere arbeidsmarkt. Gekeken naar vorig jaar was deze arbeidsmarkt nog extreem krap en het vinden van uitzendpersoneel lastig. Met als gevolg dat voor de coronacrisis het aantal uitzenduren al dalende was.

Zodra de economie begint te groeien en bedrijven hun productie oppakken zal de vraag naar flexwerkers weer toenemen. De uitzendbranche zal dan ook verder groeien door de terugkomende vraag naar traditionele uitzendbanen in de horeca en evenementenbranche. Wel kent deze periode nog vele onzekerheden en kost het opstarten van de economie tijd.

Verdere voorspellingen

Voor kwartaal 2 voorspelt strategisch adviseur Wim Davidse 2% meer uren en 3% meer omzet die in 2022 groeit met 7 à 8%. Ook het UWV voorspelt komend jaar een groei van 6% meer uitzendbanen. In de praktijk verschillen deze cijfers sterk per flexbureau. De grootte, professionaliteit, specialisatie en ambitie van het bureau hebben een sterke invloed op het individuele niveau en groei.

De uitzendbranche zal de komende periode te maken krijgen met onzekerheden en onbekende uitdagingen, maar ook zeer waarschijnlijk met een terugkerende groei.

Kennis . 27 mei 2021 . Voor jouw carrière

Recruitment Traineeship

Ben jij (bijna) klaar met je studie en opzoek naar je eerste ‘echte’ baan in de zakelijke dienstverlening?  Wil jij aan de slag bij een dynamisch bedrijf, waar je vanaf dag 1 het verschil kunt maken en talloze mogelijkheden krijgt om jezelf pijlsnel te ontwikkelen? 

Kennis . 2 april 2021 . Voor jouw carrière

Webinar KYC – 2021 and beyond…

De aftrap naar een netwerk waar we van elkaar kunnen leren! Afgelopen december organiseerde Etage 0 in samenwerking met Trends4fi het online event ‘KYC - 2021 and beyond’. Beleidsmakers en eindverantwoordelijke lijnmanagers op het gebied van Financial Crime gingen samen met Andrea Wiegman, trendonderzoeker van de FIOD en projectmanager van het Trends4fi-platform, de diepte in. Want waar moeten we ons op voorbereiden? En waar liggen de kansen en uitdagingen?

Boost jouw carrière

Boost jouw carrière. Toegang tot ons kennisplatform & andere team professionals.

 

Beoordeling Feedback Company: 9.2 / 10