MENU

Of de avondklok nou wel of niet wordt afgeschaft, we blijven voorlopig nog wel even thuis werken. Wat begon als een luxe met meer vrijheid en geen reistijd, begint nu voor velen wel erg lang te duren. Motivatie is soms ver te zoeken en vergaderen via Teams of Zoom wordt langzaamaan behoorlijk eentonig. Om ervoor te zorgen dat we allemaal toch het meeste uit onze dag kunnen halen hebben wij voor jullie 6 tips voor een zo effectief mogelijke werkdag. 

Tip 1: Zorg voor een motiverende werkplek

Ze zeggen wel eens; ´a clean desk is a clean mind’, en dit klopt! Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust en overzicht waardoor je productiever te werk gaat. Ook heel belangrijk; een comfortabele werkplek. Ga aan een bureau zitten en zorg voor een juiste stoel. Op deze manier kan je je beter concentreren en voorkom je rugklachten.

Tip 2: Hanteer kantooruren 

Om thuis zoveel mogelijk het kantoorgevoel te hebben, helpt het om kantooruren aan te houden. Sta op dezelfde tijden op en kleed je aan alsof je naar kantoor gaat. Onze hersenen associëren bepaalde kledingstukken met emoties en gedrag. Laat daarom je joggingbroek in de kast liggen en kies voor normale kleren.

Tip 3: Leer jezelf plannen 

Om structuur aan te brengen is een goede planning belangrijk. Probeer voor jezelf deadlines te stellen en maak to-do lijstjes. Op deze manier haal je meer uit je dag en hou je het overzicht. Zo heb je een beter beeld van wat je hebt gedaan en kan je gemakkelijk taken afvinken.

Tip 4: Neem pauze!

Plan pauzes in. Nu we thuis werken is het lastiger om even een praatje te maken met een collega en zitten we al snel de hele dag achter onze laptop. Probeer niet te streng voor jezelf te zijn en plan genoeg pauzes in. Loop een klein rondje of ga op het balkon zitten voor een frisse neus. Maak een praatje met een huisgenoot of bel een vriend voor wat afleiding. Op deze manier voorkom je sleur en kan je daarna weer met frisse energie aan de slag.

Tip 5: Maar… laat je niet afleiden

Deze is waarschijnlijk zeer herkenbaar; nu we thuis werken ben je sneller afgeleid. Je bent sneller geneigd om kleine klusjes te doen als de was, het huis opruimen of dat ene tijdschrift door te bladeren. Om dit te voorkomen is een echte werkplek belangrijk, het liefst in een aparte kamer. Ruim onnodige spullen op en probeer ook je telefoon af en toe weg te leggen om eindeloos scrollen op sociale media te voorkomen. Word je snel afgeleid door omgevingsgeluiden? Doe dan oortjes in en zet rustige muziek op.

Tip 6: Zoek contact met collega’s

De vrijdagmiddagborrel, praatjes bij het koffiezetapparaat en vergadering op locatie gaan nu wat lastiger. Gelukkig maken de digitale tools het mogelijk om elkaar te zien en te spreken. Wees creatief. Zo zijn er verschillende alternatieven voor de vrijmibo! Denk bijvoorbeeld aan een digitale pubquiz of plan met het team een uurtje in om te borrelen en bij te praten over andere onderwerpen dan werk.

En dan nog een laatste tip. Ook Spotify probeert alle thuiswerkers een steuntje in de rug te geven met een thuiswerk lijst. Luister deze afspeellijst hier en geniet van de vrolijke, rustgevende muziek tijdens je werkdag!

 

Kennis . 2 april 2021 . Voor jouw carrière

Webinar KYC – 2021 and beyond…

De aftrap naar een netwerk waar we van elkaar kunnen leren! Afgelopen december organiseerde Etage 0 in samenwerking met Trends4fi het online event ‘KYC - 2021 and beyond’. Beleidsmakers en eindverantwoordelijke lijnmanagers op het gebied van Financial Crime gingen samen met Andrea Wiegman, trendonderzoeker van de FIOD en projectmanager van het Trends4fi-platform, de diepte in. Want waar moeten we ons op voorbereiden? En waar liggen de kansen en uitdagingen?

Kennis . 21 april 2021 . Voor opdrachtgevers

Is datavergaring in combinatie met AI een brug te ver voor KYC?

De maatschappelijke risico’s die verbonden zijn aan witwassen en financieren van terrorisme, staan bij banken al geruime tijd hoog op de agenda.

Boost jouw carrière

Boost jouw carrière. Toegang tot ons kennisplatform & andere team professionals.

 

Beoordeling Feedback Company: 9.2 / 10