MENU

Afgelopen december organiseerde Etage 0 in samenwerking met Trends4fi het online event ‘KYC – 2021 and beyond’. Beleidsmakers en eindverantwoordelijke lijnmanagers op het gebied van Financial Crime gingen samen met Andrea Wiegman, trendonderzoeker van de FIOD en projectmanager van het Trends4fi-platform, de diepte in. Want waar moeten we ons op voorbereiden? En waar liggen de kansen en uitdagingen?

De hoeveelheid én de impact van financieel-economische criminaliteit neemt toe. De key-vraag rondom dit thema is misschien wel: hoe maken we het financiële systeem weerbaarder tegen misbruik en financieel-economische misdaden? Voordat die vraag beantwoord kan worden, is het belangrijk dat trends op het gebied van Financial Crime inzichtelijk zijn. In de interactieve sessie werden heel wat topics besproken. Neem financiering toenemende digitale tools, identiteitsfraude, maar ook de financiering van politiek extremisme, fraude met diplomatieke paspoorten en online gambling. Elk jaar signaleert het Trends4fi-platform tientallen trends op het gebied van financiële misdaad. Voor Etage 0 is het ook belangrijk op een rij te zetten wat dit betekent voor KYC-experts en CDD. Waar halen we de kennis vandaan en hoe zetten we multi-disciplinaire teams om fraude en financieel economische criminaliteit eerder te traceren. Wat weten we, wat weten we niet en hoe kunnen we eerder signalen oppakken?

Van trends naar praktijk

En dan jouw praktijksituatie. Waar ligt de grens van integer handelen? En hoe kun je jouw Know Your Customer (KYC) goed op orde hebben? Achteraf kunnen we de situatie natuurlijk altijd beter beoordelen dan vooraf. Hoe kunnen we eerder weten of een klant andere intenties had met een bankrekening of een financieel instrument dan gewoon bankieren? Waar liggen risico’s en aandachtspunten voor KYC- en CDD-afdelingen?

Samen Financial Crime bestrijden 

Etage 0 wil – door het creëren van een netwerk met beleidsbepalers en managers – het gesprek voortzetten. Door ervaringen en situaties te delen kunnen we in plaats van achteruit vooruit kijken. Want als we van elkaar weten wat de precieze uitdagingen zijn, kunnen we dit met een 360 graden perspectief tackelen.

Wanneer de maatregelen dit weer toestaan hopen wij dit jaar nog met een select gezelschap bij elkaar te komen. Ben jij van mening dat jij hier onderdeel van uit moet maken? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Kennis . 27 mei 2021 . Voor jouw carrière

Recruitment Traineeship

Ben jij (bijna) klaar met je studie en opzoek naar je eerste ‘echte’ baan in de zakelijke dienstverlening?  Wil jij aan de slag bij een dynamisch bedrijf, waar je vanaf dag 1 het verschil kunt maken en talloze mogelijkheden krijgt om jezelf pijlsnel te ontwikkelen? 

Kennis . 2 april 2021 . Voor jouw carrière

Ontwikkelingen arbeidsmarkt

Positief nieuws: de flexmarkt veert harder terug dan verwacht Het afgelopen jaar heeft de flexmarkt zware klappen geïncasseerd als gevolg van het coronavirus. Juist flexwerkers werden per direct massaal naar huis gestuurd in de eerste maanden van de lockdown. Als gevolg werden uitzend- en detacheringbureaus hard getroffen en was er binnen de branche over 2020 een krimp van 9,1% te zien.

Boost jouw carrière

Boost jouw carrière. Toegang tot ons kennisplatform & andere team professionals.

 

Beoordeling Feedback Company: 9.2 / 10